Brødopskrifter

Lækker luftig hvedbrød

Opskrifter giver dej til 2 brød eller til boller

Brødet hæver dels med Hvede surdej og gær

Dag 1:
Sæt surdej til hævning. Denne opskrift er en let måde at lave en éngang surdej.
Surdejen skal stå tildækket i et døgn uden omrøring

Dag2:
Nu er surdejen klar, så tage rørmaskinen frem og vi skal til at rør dejen sammen.
Ingredienser:
500 gr. hvedemel
166 gr. Tipo mel (italiensk hvedemel)
10 gr. gær
7 gr. sukker
15 gr. salt
31 gr. surdej (se ovenfor)
486 gr. vand

Fremgangsmåde:

1: Vand, surdej, gær, sukke og til sidst salt blandes / rør sammen
2: Tilsæt mel

Skal røres meget for at skabe det luftige dej og der skabes en varmeprocess i dejen. Dejen skal være klæbrig.

Tips: Dejen hældes ud og formes til 2 brød eller til boller. Groft Durumel til at slå dejen ud i (eller til boller), gør at dejen ikke klister i fingerne.
Andet tips er at bruge f.eks. Olivenolie til fingerene – så klister det ikke.

Bagning:
Bages på en forvarmet pizza sten på så høj temperatur som muligt i ca. 30 minutter eller i dampovn.
Har du ikke damp ovn så tag en vandsprøjte og sprøjte vand når du sætter dejen i ovnen.

Kernetemperaturen i dejen skal være mindst 97 gr., måles med stegetermometer.

Mel:

Tipo mel er godt til luftig hvedebrød, se links herunder:

Samvirke.dk

 

Comments are closed.